İPhone veya iPad'lerde Fabrika Ayarlarına Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Bir IOS cihazını fabrika ayarlarına sıfırlamak, bir çok sorunu çözecektir ve hatta cihazınızı satacaksanız bu sizin için çok önemlidir.

İPhone veya iPad'inizi sıfırlamak, cihazdaki verileri tamamen siler ve fabrika ayarlarına döndürür.

iPhone'umu Neden Sıfırlamam Gerekiyor

İPhone veya iPad'iniz hatalı çalışıyorsa ve uygulamalarda aşırı yüklenmiş yavaş çalışıyorsa tam sıfırlama gerekebilir - ancak önce iDevice'inizi yeniden başlatmayı denemelisiniz. Fabrika ayarlarına sıfırlama, telefonunuzun çökmesi veya donması veya tanımlayamadığınız sorunlardan muzdarip olması drumunda ilgili sorunları çözmeye yardımcı olabilir.

Telefonunuzu satıyorsanız içinde depolanan tüm hasas verileri silmeniz çok önemlidir. Aksi taktirde, vijdansız bir alıcı sosyal medya profilinize, finansal bilgilerinize, kişisel fotoğraflarınıza ve videolarınıza erişebilir ve özel anlarınıza göz atabilir veya kimliğinizi çalabilir.

iPhone Fabrika Ayarlarına Sıfırlama işlemini, cihaz içeriğine erişebildiğiniz durumlarda ayarlar menüsünü kullanarak uygulayabilirsiniz.

iPhone Format Atma işlemi varsayılan fabrika ayarlarına sıfırlayarak aşağdaki sorunlardan kurtulabilirsiniz.

  1. Cep telefonunuzda donma, kasma veya yavaşlamalar mevcutsa,

  2. Sistem ve uygulamalardan kaynaklı hata mesajları alıyorsanız,

  3. Cihazınıza virüs bulaştıysa,

  4. Telefonunuz kendi kendine açılıp kapanıyorsa,

  5. Cep telefonunuz açılış logosunda kalıyorsa,

  6. Güncelleme sonrasında çeşitli hata mesajları ile karşılaşıyorsanız,

iOS işletim sistemi, fabrika ayarlarına sırfırlama işleminin yanı sıra kişisel verileri koruyarak, herhangi veri kaybı yaşamadan sıfırlama işlemi yapabilmeniz için bazı opsiyonlar sunmuştur.

  • Tüm Ayarları Sıfırla

    Tüm Ayarları Sıfırla seçeneğiyle veri ve ortam dosyalarını değiştirmeden, sonradan değiştirdiğiniz ayarları fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.

    Bu seçenekle sıfırlama işlemini gerçekleştirdiğinizde, ağ ayarları, klavye sözlüğü, ana ekran yerleşimi, konum ve gizlilik, ayarlarınız da tamamen sıfırlanır.

    1. Ayarlar menüsünü açın.

    2. Ayarlar menüsü altında Genel menüsünü açın

    3. Genel menüsü altında Sıfırla menüsünü açın.

    4. Sıfırla menüsü altında Tüm Ayarları Sıfırla seçeneğine dokunun.

    5. Yüz tanıma, parmak izi, iris taraması, desen veya şifrenizi girerek işlemi onaylayın.

    6. Bu tüm ayarları sıfırlayacaktır. Hiç bir veri ve ortam silinmeyecektir. uyarısını gördüğünüzde Tüm Ayarları Sıfırla seçeneğine dokunun.

    7. Sürdürmek istediğinizden eminmisiniz? Bu tüm ayarları sıfırlayacaktır. Hiçbir veri veya ortam silinmeyecektir. uyarısını gördüğünüzde Tüm ayarları sıfırla seçeneğine dokunun.

    iPhone Tüm ayarları sıfırla işleminin ardından cep telefonunun hiçbir veri ve ortam silinmeden otomatik olarak yeniden başlayacaktır. Cihazınızın ilk açılışı normalden biraz uzun sürecektir, bu esnada cihaza müdahale etmeyinve bekleyin. Cihazınız açıldığında kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz.


  • Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil

    Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğiyle iPhone'nunuz içerisinde bulunan tüm veri ve ortam dosyaları silinerek fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.

    Bu seçenekle sıfırlama işlemini gerçekleştirdiğinizde fotoğraflarınız, müzikleriniz, rehberiniz , notlarınız ve diğer dosyalarınız ve ayarlarınız otomatik olarak sıfırlanır.

    1. Ayarlar menüsünü açın.

    2. Ayarlar menüsü altında Genel menüsünü açın.

    3. Genel menüsü altında Sıfırla menüsünü açın.

    4. Sıfırla menüsü altında Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine dokunun.

    5. Yüz tanıma, iris taraması, parmak izi, desen veya şifrenizi girerek işlemi onaylayın.

    6. Bu işlem, tüm ortamları ve verileri silecek ve tüm ayarları sıfırlayacaktır. uyarısını gördüğünüzde iPhone'u Sil seçeneğine dokunun.

    7. Sürdürmek istediğinizden emin misiniz? Bu işlem, tüm ortamları ve verileri silecek ve tüm ayarları sıfırlayacaktır. uyarısını gördüğünüzde yeniden iPhone'u Sil seçeneğine dokunun.

    iPhone'nunuz tüm ayarları sıfırla işleminin ardından cep telefonunuz tüm veri ve ortam dosyanız silinerek otomatik olarak yeniden başlayacaktır. Cihazın ilk açılışı uzun sürecektir, bu esnada cihaza müdahale etmeyi ve bekleyin.

    iPhone cep telefonunuz açıldığında iCloud hesabı ve iCloud şifrenizi girerek Yedekleme ve Geri Yükleme seçeneğini kullnarak bir yedekten kurulum yapabilir veya yeni bir cihaz olarak kurulum yapım cihazı kullanmaya devam edebilirsiniz.


  • Ağ Ayarlarını Sıfırla

    Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneğiyle cihazınızdaki kablosuz ve mobil tüm ağ bağlantısı ayarlarını varsayılan fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.

    1. Ayarlar menüsünü açın.

    2. Ayarlar menüsü altında Genel menüsünü açın.

    3. Genel menüsü altında Sıfırla menüsünü açın.

    4. Sıfırla menüsü altında Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneğine dokunun.

    5. Yüz tanıma, iris taraması, parmak izi, desen veya şifrenizi girerek işlemi onaylayın.

    6. Bu işlem, tüm ağ ayarlarını silecek ve onları fabrika saptanmışlarına döndürecektir. uyarısını gördüğünüzde Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneğine dokunun.

    iPhone Ağ Ayarlarını Sıfırla işleminin ardından cep telefonunuz hiçbir veri ve ortam dosyanız silinmeden otomatik olarak yeniden başlayacaktır. Cihazın ilk açılışı normalden uzun sürecektir, bu esnada müdahale etmeyin ve bekleyin. Cihazınız açıldığında kaldığınız yerden kullanıma devam edebilirsiniz.


  • Klavye Sözlüğünü Sıfırla

    Klavye Sözlüğünü Sıfırla seçeneğiyle cihazınızdaki klavye geçmişini silebilir, varsayılan fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.

    1. Ayarlar menüsünü açın.

    2. Ayarlar menüsü altında Genel menüsünü açın.

    3. Genel menüsü altında Sıfırla menüsünü açın.

    4. Sıfırla menüsü altında Klavye Sözlüğünü Sıfırla seçeneğine dokunun.

    5. Yüz tanıma, iris taraması, parmak izi, desen veya şifrenizi girerek işlemi onaylayın.

    6. Bu, klavyede yazdığınız tüm özel sözcükleri silip klavye sözlüğünü fabrika saptanmışlarına döndürecektir. uyarısını gördüğünüzde Sözlüğü Sıfırla seçeneğine dokunun.

    iPhone klavye sözlüğünü sıfırla işleminin ardından cep telefonunuz hiçbir veri ve ortam dosyanız silinmeden otomatik olarak yeniden başlayacaktır. Cihazınız ilk açılışı normalden uzun sürecektiri, bu esnada cihaza müdahale etmeyin ve bekleyin. Cihazınız açıldığında kaldığınız yerden kullanıma devam edebilirsiniz.


  • Ana Ekran Yerleşimini Sıfırla

    Ana Ekran Yerleşimini Sıfırla seçeneğiyle ana ekran yerleşimi ayarlarınızı varsayılan fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.

    1. Ayarlar menüsünü açın.

    2. Ayarlar menüsü altında Genel menüsünü açın.

    3. Genel menüsü altında Sıfırla menüsünü açın.

    4. Sıfırla menüsü altında Ana Ekran Yerleşimini Sıfırla seçeneğine dokunun.

    5. Yüz tanıma, iris taraması, parmak izi, desen veya şifrenizi girerek işlemi onaylayın.

    6. Bu, ana ekran yerleşiminizi fabrika saptanmışlarına döndürecektir. uyarısını gördüğünüzde Ana Ekranı Sıfırla seçeneğine dokunun.

    iPhone ana ekran yerleşimini sıfırla işleminin ardından cep telefonunuz hiçbir veri ve ortam dosyanız silinmeden otomatik olarak yeniden başlayacaktır. Cihazın ilk açılışı normalden uzun sürecektir, bu esnada cihaza müdahale etmeyin ve bekleyin. Cihazınız açıldığında kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz.


  • Konum Ve Gizliliği Sıfırla

    Konum Ve Gizliliği Sıfırla seçeneğiyle konum ve gizlilik ayarlarınızı varsayılan fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz

    1. Ayarlar menüsünü açın.

    2. Ayarlar menüsü altında Genel menüsünü açın.

    3. Genel menüsü altında Sıfırla menüsünü açın.

    4. Sıfırla menüsü altında Konum ve Gizliliği Sıfırla seçeneğine dokunun.

    5. Yüz tanıma, iris taraması, parmak izi, desen veya şifrenizi girerek işlemi onaylayın.

    6. Bu, konum ve gizlilik ayarlarınızı fabrika saptanmışlarına döndürecektir. uyarısını gördüğünüzde Ayarları Sıfırla seçeneğine dokunun.

    iPhone konum ve gizliliği sıfırla işleminin ardından cep telefonunuz hiçbir veri ve ortam dosyanız silinmeden otomatik olarak yeniden başlayacaktır. Cihazın ilk açılışı normalden uzun sürecektir, bu esnada cihaza müdahale etmeyin ve bekleyin. Cihazınız açıldığında kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz.